Egynapos kockázatelemzés

KINEK JAVASOLJUK?


Elsősorban ügyvezetőknek, akik szeretnének strukturált formában áttekintő képet kapni a vállalatot és - a pozíciójukból adódóan - személy szerint őket érintő kockázatokról, és azok  kezelési lehetőségeiről.


MIÉRT HASZNOS?


Ügyvezetői felelősség
A 2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv új felelősségi szabályai bizonyos esetekben az ügyvezetőnek a társasággal egyetemleges kártérítési felelősségét írják elő,  így ezekben az esetekben az ügyvezető akár a magánvagyonával is felelhet.

Egy ilyen kockázatelemezés elkészítése, valamint a kockázatcsökkentő intézkedések megvalósítása olyan eszköz lehet az ügyvezető kezében, amely egy esetleges későbbi kártérítési ügyben felhasználható annak alátámasztására, hogy az ügyvezető a feladatát a tőle elvárható gondossággal látta el, a felmerülő kockázatokat felmérte, az elvárható mértékben kezelte, és ebből adódóan a mégis bekövetkezett káresemény megakadályozása, elkerülése már kívül esett az elvárható gondosságon


Kockázattal arányos védelem
A kockázatelemzés, az intézkedési terv elkészítése és megvalósítása biztosítja, hogy a vállalat vezetése tudatosabb módon nézzen szembe a fő kockázatokkal, csökkentse azokat, és ezáltal nagyobb eséllyel érje el kitűzött céljait, sikeresebb legyen.
 

MIT TESZÜNK?


A gyors, egynapos kockázatelemzés során ügyvéd partnerünk és kockázatelemzésben jártas szakértőink az ügyvezetővel, valamint a vállalat kulcs munkatársaival szorosan együttműködik.
  • A kockázatfelmérés interjúsorozaton alapul.
  • Strukturált módszertan segítségével feltérképezzük a vállalkozás (és egyben az ügyvezető) fő kockázatait (stratégiai, pénzügyi, operációs, külső, egyedi céges és tipikus ügyvezetői  kockázatok);
  • Rövid áttekintést, elemzést készítünk az eredményekről, melyet egy személyes megbeszélés keretében prezentálunk;
  • Áttekintjük az ügyvezetői felelősség szempontjából legfontosabb szerződéseket;
  • Az új felelősségi szabályokhoz illeszkedő javaslatokat, kiegészítéseket teszünk;
  • Igény esetén segítséget nyújtunk  a legfontosabb kockázatok elleni védelmi intézkedések megtervezésében.

Egynapos kockázatelemző szolgáltatásunk módszertanát az ABT svájci és magyar kollégái közösen dolgozták ki. A felmérés eredményeként a vállalat áttekintést kap a fő kockázatairól, és arról, hogy milyen módon lehet azokat kezelni, csökkenteni. Az ügyvezető számára pedig  a tőle elvárható fokozottan  gondos eljárás  egyik bizonyítékául is szolgál.

Az ABT Treuhand csoport komplex támogatást kínál adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, bérszámfejtés, valamint kockázatmenedzsment területeken egyaránt.

Forduljon hozzánk bizalommal!
 
 

Az ön személyes kapcsolattartója:

IMAGE

Smohay Ferenc

partner, kockázatmenedzsment

E-mail: ferenc.smohay@abt.hu

Telefon: +36 1 430 3400

Név*
E-mail cím*
Telefonszám*
Üzenet*


A * (csillaggal) jelölt mező kitöltése kötelező.
 

Az ön személyes kapcsolattartója:

IMAGE

Smohay Ferenc

partner, kockázatmenedzsment

E-mail: ferenc.smohay@abt.hu

Telefon: +36 1 430 3400

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 
 

Tagságaink

PLOGO PLOGO PLOGO PLOGO PLOGO PLOGO

Kapcsolat

Nemzetközi kapcsolataink

Nemzetközi kapcsolataink

ABT Treuhand

ABT Treuhandgesellschaft AG

ABACOR Revisions AG

www.abt.ch

NEXIA

NEXIA International

www.nexia.com

Copyright 2017 ABT. All Rights Reserved. | Adatvédelmi nyilatkozat | Cookie ("süti") szabályzat | Gyakornok | Web: Collective Media